Sun Violeta Bun, nutriționist dietetician și sunt obișnuită să fiu asaltată de întrebări ce vin din partea clienților mei. De fapt, îmi place extraordinar să “fac lumină”, adică să clarific informațiile legate de sănatate și slăbit și să vin  întotdeauna către tine cu informații noi și de folos în această călătorie.

Acesta este motivul pentru care astăzi am ales să îți descriu cum decurge o consultație la cabinetul nutriționistului dietetician

Clar, fiecare specialist are tactica lui personală. dar din punctul meu de vedere, lucrurile stau astfel:

Am observat că foarte multă lume îl vede pe  nutriționistul dietetician cam așa:   CEVA = DIETĂ, adică niște alimente întortochiate puse într-o ordine care le vor da viața peste cap – sigur e implicat și ceva verde, scârbos, ce nu am mai auzit și pe care va trebui să le consum ca să slăbesc. Voi fi nevoită sau nevoit  să am un program strict care îmi va da viața și ritmul peste cap. Acesta este este unul din  motivele pentru care aud frecvent: nu e acum momentul să slăbesc, nu e momentul să schimb ceva, nu mă simt încă pregătită.

Vin și eu cu o întrebare: de ce crezi ca asta aș vrea eu, să” te dezechilibrez”, când tocmai echilibrul și stabilitatea ta emoțională sunt cele care contează cu adevărat?…

Dar să vedem exact despre ce este vorba și cum procedez eu.

Să zicem că tu ai o prietenă dragă care își dorește să slăbească  și care are nevoie de un program nutrițional, să găsim și un nume pentru ea (sau el, în viața reală) zic eu- Mary, sună frumos.

Mary te roagă să îi recomanzi un nutriționist și așa ajunge la mine, mă sună să stabilim o întalnire, eu îi spun când sunt disponibilă și cădem de comun acord, după care îi trimit documentația de care eu am nevoie pentru a afla informatii despre clienta (sau clientul meu) mea, pentru a nu pierde timp important în cadrul întâlnirii.

La cabinet, are loc prima întâlnire, ne cunoaștem, au loc discuțiile libere în care stabilim ce își dorește Mary, detalii despre programul zilnic, obiceiuri și preferințe culinare, felul în care se pregătește mâncarea, cine gătește, unde mănâncă. Stabilim starea de sănătate, dacă analizele sunt la zi, dacă există boli de care suferă, ce probleme sau impedimente există care ne-ar îngreuna succesul.

Putem vorbi despre aproape orice ce ne poate ajuta să ajungem mai ușor și în siguranță la destinație.

Scopul meu ca nutriționist dietetician este acela ca Mary să învețe ce înseamnă un stil de viață sănătos, o alimentație sănătoasă, care sunt regulile ce trebuie respectate pentru a fi mulțumită de rezultate pentru toată viața, nu doar cât ține o „dietă”.

Poți arăta bine, te poți simți bine in pielea ta respectând niște reguli pe care să le introduci în viața de zi cu zi, când acest lucru se va întâmpla, vor apărea rezultatele mult așteptate.

Majoritatea dintre noi credem că știm ce avem de făcut, ce înseamna stil de viață sănătos și alimentație sănătoasă, dar lucrurile nu stau întotdeauna așa.

De aceea auzim atât de des în ultima vreme despre „dieta personalizată”, pentru că noi suntem diferiți, un anumit stil functionează la anumite persoane, la unele nu, de aceea cel mai bine consultă un specialist și împreună  veți găsi varianta ideală!

 

Alimentație sănătoasă pentru întreaga familie


Dietă structurată pe lunile de sarcină


Alimentația mamei pe perioada alăptării


Ghid de alimentație a copilului mic


Slabire sănătoasă după naștere


 

Violeta Bun. Nutriționist dietetician

Cabinet Dr.Iren Alexoi, Str. Sfinții Apostoli Petru si Pavel nr.1, ei.1, cab. B3A, Timișoara.

Programări:  0739 350 680.