Cele mai comune 20 de alergii alimentare

Nu am scris acest articol ca să te sperii, l-am scris cu gândul că ar putea să te ajute. Alergiile pot fi eliminate cu succes în cazul în care ești atent/ă la ceea ce mănânci. Pentru început evită toate acele alimente care, știi foarte bine cât de mult rău fac organismului tău: dulciuri și îndulcitori artificiali, cafeina, alcoolul, etc..

Cele mai comune 20 de alergii alimentare (IgG) sunt:

1. laptele de vacă
2. Glutenul(gliadina) din grâu
3. Glutenul(gliadina) din grâu,secară și orz
4. drojdia
5. albușul de ou
6. nucile caju
7. gălbenușul de ou
8. usturoiul
9. soia
10. nucile braziliene
11. migdalele
12. porumbul
13. alunele
14 ovăzul
15. lintea
16. kiwi
17. ardeiul iute
18. semințele de susan
19. semințele de floarea-soarelui
20. arahidele

 

Fiecare persoană este unică, de aceea ceea ce provoacă sau nu alergii depinde de fiecare persoană în parte. Oricine poate dezvolta alergii alimentare  la alimentele pe care le consumă de obicei dacă tractul digestiv devine mai permeabil și le permite proteinelor nedigerate din hrană să ajungă în sânge. Sistemul imunitar al organismului reacționează în principal la proteinele din alimente.

 

Dacă ai nevoie de ajutor specializat, îți stau la dispoziție cu mare drag!

 

Alimentație sănătoasă pentru întreaga familie


Dietă structurată pe lunile de sarcină


Alimentația mamei pe perioada alăptării


Ghid de alimentație a copilului mic


Slabire sănătoasă după naștere


Violeta Bun. Nutriționist dietetician

Cabinet Dr.Iren Alexoi, Str. Sfinții Apostoli Petru si Pavel nr.1, ei.1, cab. B3A, Timișoara.

Programări:  0739 350 680.

 

 

2019-06-19T18:48:32+00:00

Leave A Comment

Go to Top