Mure, zmeura, capsuni, soc, afine, merisoare,  coacaze si celelalte fructe de padure indragite de mici si mari ofera satisfactie papilelor si ochilor prin jocul de culori si arome.

Avantajul fructelor de padure este ca pot fi consumate in orice anotimp, in sezon cand sunt proaspete sau  congelate in afara sezonului.

In nuante de rosu, mov, negru, albastru care se datoreaza polifenolilor: antocianidine si antociani, mai sunt bogate in resveratrol-sursa naturala a longevitatii, aminoacizi, fier, magneziu, seleniu, potasiu, crom, calciu, omega 3, omega 6 si omega 9,vitamina b12.

Fructele de padure hranesc creierul, vindeca zone afectate ale creierului, protejeaza impotriva afectiunilor creierului ca de exemplu: cancer, Alzheimer, dementa, Parkinson, atac cerebral, anevrisme, migrene; sustin sanatatea inimii: dizolva placa si depozitele de grasime din vene si artere si au efecte benefice inclusiv in infertilitate.

Putem profita la maxim de aceste daruri ale naturii intrucat actiunea acestora nu se opreste aici, se recomanda consumul acestora in diferite boli si afectiuni: insomnie, depresie, anxietate, acnee, bolile tiroidei, infectii urinare, diabet, infectii virale, psoriazis, eczeme, edeme si multe altele.

Asadar, sa consumam cat mai des fructe de padure pentru sanatate!

PS: in poza este minunata si adorabila mea, Alexandra-Maria; adora fructele 🙂